Tartu Kunstimuuseumi vastus

Aitäh meiega oma mõtteid muuseumikülastusest jagamast! Nii vahetut tagasisidet saab harva, aitäh selle eest!

Olen paljuski Teie mõtete ja tähelepanekutega nõus. Üliõpilased ja noored on tõepoolest sihtgrupp, millele peame rohkem mõtlema. Kindlasti on siin palju mõtlemisainet meie vast tööle asunud kommunikatsioonispetsialistile, kellele samuti selle kirja edastan. Kui ta peab vajalikuks, siis ta kindlasti ka vastab.

Mis puudutab Teie ettepanekut seoses tasuta sissepääsuga: mõte on tore, kuid paraku pole meil seda võimalik teha. Oleme riigimuuseum ning kultuuriministeerium on meile pannud kohustuse teenida omatulu ning katta teenitud tulust näitusetegevusega seotud kulusid (viltuse maja rent, kommunaalid, publikuprogrammid ja –tegevused). Piletimüük on meile oluline omatulu allikas, ning sellest ei saa me loobuda enne, kui riik otsustab kõik meie tegevuskulud 100% katta. Täna sellist valmisolekut riigi poolt pole.

Oleme oma piletipoliitikat kujundades arvesse võtnud muuseumiseadusest tulenevaid kohustusi, valdkondlikke ootusi, võimaliku külastaja sissetulekute taset. Meie piletid on tunduvalt odavamad kino, teatri, festivalide ja kontsertide piletitest, samuti raamatuhindadest. See 2-3 eurot on meile eluliselt oluline, kuid samas leiame, et ka külastajale mõistlikult vastuvõetav. Me ei eelda tasuta kino, kontserti v ujulat, sama moodi pole kunstinäitus võimalik tasuta. Väga hinnatundliku külastaja jaoks on muuseumis kuus korra 1-euro reede, samuti on 3 täiesti tasuta külastuspäeva aastas.

Loodetavasti leiate edaspidigi aega ja see 2-3 eurot, et tulla näitusi vaatama ja sõpradega muuseumisse aega veetma,

Parimat

Rael Artel

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s